Header Zemin
18.11.2019
Takip Et!

TMOK Aktif Çocuklar Spor Okulları Projesi’nin Yeni Merkezi Kırıkhan’da

TMOK 2016 yılından bu yana Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürüttüğü ‘TMOK Aktif Çocuklar Spor Okulları Projesi’ ile bir yandan bölge çocukları ve bölgede yaşayan Suriyeli mülteci çocukları spora yönlendirerek fiziki ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken, aynı zamanda toplumsal uyum içerisinde bütünleşmelerine katkı sağlıyor.

Yıl içerisinde Projenin genişletilerek uygulanması için çalışmalar yapıldı ve yeni bir okul Hatay’da Kırıkhan Belediyesi iş birliği ve Alman Olimpik Spor Konfederasyonu (DOSB), Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) desteğiyle 11 Mart 2019’da faaliyete geçirildi. Basketbol, karate, güreş, okçuluk, voleybol ve atletizm dallarında spor eğitimi verilen okul için gerekli tüm sportif malzeme ve ekipmanları ile eğitim giderleri TMOK tarafından karşılandı.

TMOK ayrıca her yıl tüm dünyada kutlanan Olimpik Gün’ün Türkiye’deki ilk etkinliğini, Projenin açılış gününde Kırıkhan’da gerçekleştirdi. Projede spor eğitimi alan çocuklar Olimpik Gün coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Bu haberler de ilgini çekebilir...