Header Zemin
29.06.2020
Takip Et!

Olimpik Gün Milli Sporcular ve Binlerce Katılımcıyla Kutlandı

Tüm dünyada hareket et, öğren, keşfet sloganıyla düzenlenen Olimpik Gün’ü, bu yıl milli sporcular ve her yaştan 3 bine yakın izleyici TMOK Olimpiyat Instagram hesabının canlı yayınında spor yaparak kutladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından uzun yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında şampiyon sporcuların ve binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Olimpik Gün, bu yıl da TMOK Olimpiyat Instagram yayınında 3 bine yakın katılımcıyla kutlandı. Olimpik cimnastikçi Ferhat Arıcan’ın moderatörlüğünde ve milli kanocu Hilal Avcı, dünya ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, dünya ikincisi milli taekwondocu Hatice Kübra İlgün ve dünya üçüncüsü milli karateci Uğur Aktaş TMOK Olimpiyat Instagram yayınında bir araya gelerek sohbet ettiler ve spor yaptılar.

Katılımcılara evde uygulayabilecekleri antrenman hareketleri gösteren, pandemi koşullarında kondisyonlarını yüksek tutmak için uyguladıkları yöntemleri anlatan sporcular, sağlıklı bir yaşam için aktif kalmanın büyük rol oynadığının altını çizdiler.

Yayını izleyen katılımcıların merak ettikleri sorulara cevaplar da veren sporcular, aynı zamanda ödüllü soru-cevap yarışması da düzenleyerek katılımcılara sürpriz hediyeler verdiler.

TMOK Çalışanları Olimpik Gün'ü Spor Yaparak Kutladı

Olimpiyatevi'nin Turgut Atakol Konferans Salonu'nda sosyal mesafeyi gözeterek bir araya gelen TMOK çalışanları, milli sporcular ve takipçiler eşliğinde canlı yayında yapılan egzersizleri uyguladılar.


Spor Kültürü Dijital Ortamda da Aşılanacak

TMOK, Olimpik Gün’de çocuk ve gençlerin spor dalları, Olimpiyat Oyunları, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı, dürüst oyun hakkında eğlenirken öğrenebilecekleri olimpikgelecegimiz.olimpiyat.org.tr adlı websitesini de hayata geçirdi. Web sitesinde bulunan ve uzman akademisyenler, pedagoglar ve spor profesyonellerinin danışmanlığında hazırlanan onlarca içerik, çocuk ve gençlerin spor kültürüne sahip sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine dijital ortamda da katkı sunmayı hedefliyor.

Bu haberler de ilgini çekebilir...