Header Zemin
23.01.2020
Takip Et!

Lozan 2020 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları Sona Erdi

İsviçre’nin Lozan kentinde 9-22 Ocak tarihlerinde düzenlenen 3. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları renkli bir Kapanış Töreniyle sona erdi. Oyunlarda buz hokeyi sporcumuz Sidre Özer bronz madalya kazandı.

79 ülkeden kadın – erkek eşit sayıda 1872 sporcunun yarıştığı Lozan 2020 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları, Medal Plaza’da düzenlenen Kapanış Töreniyle sona erdi. Sporcular, takım görevlileri, gönüllüler ve kent sakinlerinden oluşan yaklaşık 2000 kişinin katılımıyla düzenlenen Tören, geleneksel Bayrak Geçiti ile başladı. 35 engelli çocuğun kareografisi ve her kıtayı temsilen 5 sporcunun gönüllülerin Oyunlara katkısını dile getirdiği sunumun ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ve Lausanne 2020 Başkanı Virginie Faivre konuşmalarını yaptılar.

Thomas Bach konuşmasında Oyunların kapanışını ilan ederken, dünya gençliğini dört yıl sonra Güney Kore’nin Gangwon kentinde düzenlenecek bir sonraki Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda bir araya gelmeye çağırdı. Ardından Lozan’ın altın madalya kazanan iki genç sporcusu Marie Krista ve Valerio Jud, Oyunlar Bayrağını Lozan 2020’de madalyalar kazanan Gangwon 2024 YOG’un iki genç temsilcisi Whi Min Seo ve Jang Sung-woo’ya teslim ettiler.

Lozan 2020’de Türkiye
Lozan 2020 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda yeni format olan ve 13 ülkeden sporcuların oluşturduğu 3x3 karışık takım yarışmalarında buz hokeyi milli sporcumuz Sidre Özer’in yer aldığı “Mavi Takım”, “Kahverengi Takım”ı 6-4 yenerek üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.
Oyunlarda ülkemizi alp disiplini, biatlon, buz hokeyi, curling ve kayaklı koşuda 14 sporcumuz temsil etti.


Oyunlarda Yarışan Milli Sporcularımız
1. Mina Baştan – Alp Disiplini
2. Derin Berkin – Alp Disiplini
3. Mine Kılıç – Biatlon
4. Barış Oduncu – Biatlon
5. Sidre Özer – Buz Hokeyi
6. Kerem Alsan – Buz Hokeyi
7. Ziya Efe Güçlü – Buz Hokeyi
8. Berfin Şengül – Curling
9. İfayet Şafak Çalıkuşu – Curling
10. Kadir Polat – Curling
11. Selahattin Eser – Curling
12. Fatma Yavuz – Kayaklı Koşu
13. Özlem Ceren Dursun – Kayaklı Koşu
14. Mehmet Türün – Kayaklı Koşu

Kış Gençlik Olimpiyat Oyunlarında Türkiye
İlk Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları olan Innsburg 2012’e ise 1 kadın, 3 erkek, 4 sporcu ile katılan ülkemiz, alp disiplini, kayakla atlama, kayaklı koşu dallarında yarıştı.

Türkiye, Lillehammer 2016 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’na 6 kadın, 7 erkek 13 sporcu ile katılarak curling, kayakla atlama, alp disiplini, kayaklı koşu, snowboard, kızak dallarında mücadele etti. 

Bu haberler de ilgini çekebilir...